Hodnocení efektivity co-brandingových strategií z pohledu zákazníků - Nguyen, Thuy Duong (2023)
Cílem diplomové práce je analyzovat faktory, které ovlivňují úspěch co-branding spoluprací mezi značkami a zkoumat, jak jsou tyto co-aliance vnímány zákazníky. Práce se zaměřuje na deskripci vybrané značky, analýzu jejích silných a slabých stránek pomocí SWOT analýzy, produktovou analýzu, důkladný rozbor hodnoty značky pomocí CBBE modelu a na jejím příkladě demonstrovány typy brand aliancí. Dotazníkové šetření bude využito k získání odpovědí na výzkumné otázky stanovené v empirické části práce. Diplomová práce kombinuje literární rešerši s praktickou analýzou. Pro analýzu budou použity metody deskripce, Likertova škála, test cenové citlivosti Van Westendorp a další. Dotazníkové šetření bude distribuováno online s cílem získat zpětnou vazbu od respondentů a zodpovědět výzkumné otázky. Výsledky ukazují, že známost a pozitivní asociace značek, společné hodnoty, vhodná kombinace produktů/služeb, důvěra zákazníků a silná marketingová komunikace jsou klíčovými faktory úspěchu co-brandingu. Správná implementace těchto faktorů v rámci strategií co-brandingu může vést k vytvoření přidané hodnoty pro zákazníky a úspěšné spolupráci mezi značkami.