Hodnocení efektivity co-brandingových strategií z pohledu zákazníků - Nguyen, Thuy Duong; Horová, Olga; Doležel, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem diplomové práce je analyzovat faktory, které ovlivňují úspěch co-branding spoluprací mezi značkami a zkoumat, jak jsou tyto co-aliance vnímány zákazníky. Práce se zaměřuje na deskripci vybrané značky, analýzu jejích silných a slabých stránek pomocí SWOT analýzy, produktovou analýzu, důkladný rozbor hodnoty značky pomocí CBBE modelu a na jejím příkladě demonstrovány typy brand aliancí. Dotazníkové šetření bude využito k získání odpovědí na výzkumné otázky stanovené v empirické části práce. Diplomová práce kombinuje literární rešerši s praktickou analýzou. Pro analýzu budou použity metody deskripce, Likertova škála, test cenové citlivosti Van Westendorp a další. Dotazníkové šetření bude distribuováno online s cílem získat zpětnou vazbu od respondentů a zodpovědět výzkumné otázky. Výsledky ukazují, že známost a pozitivní asociace značek, společné hodnoty, vhodná kombinace produktů/služeb, důvěra zákazníků a silná marketingová komunikace jsou klíčovými faktory úspěchu co-brandingu. Správná implementace těchto faktorů v rámci strategií co-brandingu může vést k vytvoření přidané hodnoty pro zákazníky a úspěšné spolupráci mezi značkami.
Vedoucí práce: Olga Horová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses