Age management v sektoru energetiky ve vybraných regionech ČR - Tučková, Aneta; Stříteský, Marek; Černá, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Z problematiky Age managementu se v poslední době v závislosti na aktuálních demografických a socioekonomických změnách stává téma, které by do budoucna mohlo mít na vývoj situace zásadní vliv. Teoretická část práce se věnuje problematice různých generací na trhu práce, demografickému vývoji a bližšímu definování konceptu Age managementu. Praktická část práce se zaobírá především samotným výzkumem uplatňování principů Age managementu v energetickém sektoru. Hlavním cílem práce je identifikovat a vyhodnotit uplatňování principů Age managementu ve vybraných společnostech působících v sektoru energetiky. K naplnění cílů byl zvolený kvalitativní výzkum, který byl postaven na základě polostrukturovaných rozhovorů. Získaná dala byla následně zpracována pomocí aplikace MAXQDA 2022. Dále se práce věnuje vyhodnocení výsledků vlastního výzkumu a diskusi, ve které se autor snaží nalézt odpověď na předem stanovené výzkumné otázky. Získané výstupy mohou sloužit pro další výzkum.
Vedoucí práce: Marek Stříteský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses