Jak ovlivňuje závislost na marihuaně pracovní život - Hlinka, Viktor; Hubinková, Zuzana, 1971-; Arbet, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce zkoumá problematiku závislosti na marihuaně a její dopad na pracovní život dospělých osob v České republice. Cílem práce je vytvořit souhrn doporučení pro manažery, kteří se setkávají s rizikovými pracovníky se závislostí na marihuaně. Práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části jsou definovány pojmy závislost, marihuana, pracovní prostředí a prevence. Dále jsou popsány důsledky užívání marihuany na pracovišti, rizikové faktory pro rozvoj závislosti a možnosti léčby a pomoci. V praktické části je proveden kvalitativní výzkum formou polostrukturovaných rozhovorů s pěti uživateli marihuany a jedním manažerem, který se potýkal s uživateli marihuany ve svém týmu. Na základě analýzy rozhovorů jsou formulovány hlavní zjištění a doporučení pro nadřízené a uživatele marihuany.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses