Adaptace firmy DANISCO CZECH REPUBLIC, a.s. na principy cirkulární ekonomiky - Glücková, Adéla; Hönig, Vladimír, 1982-; Procházka, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Podnikatelské prostředí ovlivňují legislativní předpisy jako je Green Deal nebo Pařížská dohoda. Firmy jsou nuceny nacházet řešení, jak požadavkům na udržitelné podnikání vyhovět. Diplomová práce se zaměřuje na problematiku cirkulární ekonomiky a její možnosti adaptace do byznysového modelu společností. Stěžejní část práce je věnována podniku Danisco Czech Republic a jeho možnostem přechodu na cirkulární byznysový model. Bioplynová stanice umožňuje znovuvyužití majoritních odpadových toků pro výrobu energie. Kvůli vysoké vstupní investici je čistá současná hodnota varianty bioplynové stanice s kogenerační jednotkou i s výrobnou biometanu záporná. Projekt má ale vysokou přidanou hodnotu díky pozitivnímu dopadu na společnost a životní prostředí.
Vedoucí práce: Vladimír Hönig
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses