Snížení provozních nákladů v Ekofarmě - Sečka, Michal; Svobodová, Hana, 1961-; Mojžíš, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá snížením provozních nákladů v ekofarmě v procesu zpracování býka. Provozní náklady v této ekofarmě jsou vysoké a snižují efektivitu celého procesu. Cílem této práce je analýza všech provozních nákladů, které ekofarmě v jednotlivých částech procesu vznikají, a také příjmů. První částí práce je podrobná literární rešerše. Následuje praktická část, ve které jsou podrobně analyzovány veškeré provozní náklady, které firmě v procesu zpracování býka vznikají. Za pomocí Išikavova diagramu a teorie omezení jsou identifikovány úzká místa tohoto procesu a následně pak zpracovány návrhy a doporučení, které by ekofarmě dokázaly snížit provozní náklady na jednoho býka o 35 850,44 Kč, což by způsobilo, že proces by byl třikrát efektivnější než v současné situaci.
Vedoucí práce: Hana Svobodová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses