Ústřední role zaměstnance v otázce "Jak může zaměstnavatel motivovat své zaměstnance? : " - Miháliková, Karin (2023)
Motivace zaměstnanců je jednou z klíčových činností personálního oddělní každé firmy, která přispívá k udržení spokojenosti zaměstnanců ve firmě. V současném konkurenčním prostředí se společnosti snaží přilákat a udržet kvalifikované zaměstnance prostřednictvím nabídky různých zaměstnaneckých výhod. Cílem této bakalářské práce je analyzování současné situace v Oblastní nemocnici Trutnov a.s., vyhodnocení spokojenosti zaměstnanců s využívanými metodami a přístupy k motivaci. Pomocí dotazníkového šetření mezi pracovníky nemocnice a získaných informací z personálního oddělení je prezentováno vnímání současné situace a jsou identifikovány oblasti potenciálního zlepšení. Zjištěné výsledky naznačují, že většina respondentů je s prací v nemocnici spokojená, avšak existují některé nedostatky v oblasti zaměstnaneckých benefitů, informovanosti a komunikace, které negativně ovlivňují jejich pracovní prostředí. Implementace některých k doporučení, která jsou navrhována, by mohla vést ke zlepšení situace a k dosažení vyšší spokojenosti.