Strategická analýza firmy ABP HOLDING a.s. - Vaňous, Pavel (2023)
Bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou podniku ABP Holding, a.s. Společnost působí v oblasti stavebnictví a soustředí se na provedení staveb, rekonstrukcí, či výstavbu inženýrských staveb. Cílem této práce je analýza vnitřního a vnějšího prostředí již zmíněné firmy a následná interpretace výsledků, to je zjistit jaké je postavení v konkurenčním prostředí, dále jaké má firma slabé a silné stránky. Dalším cílem bude identifikovat její příležitosti a hrozby. V teoretické části je popsáno, jaké způsoby a postupy se aplikují pro praktickou část bakalářské práce. Poté navazuje praktická část, kde jsou rozebrány jednotlivé analýzy jako: PESTLE analýza, analýza mikrookolí, finanční analýza, VRIO analýza a na konci SWOT analýza. Na závěr je uvedeno shrnutí a následné doporučení pro podnik, které pomůže podniku v následujících letech.