Možnosti řízení marketingového oddělení AIESEC. - Havrylova, Yuliia; Koudelka, Jan; Tsybyktarov, Aldar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Práce se zaměřuje na odhalení nevyužitého potenciálu marketingového oddělení v AIESEC Praha. Cílem práce je odhalit, jak by AIESEC mohla zefektivnit činnost marketingového oddělení, a také zjistit, jak zlepšit strategii a komunikaci organizace, která posílí image AIESEC. V teoretické části se autor zabývá základními pojmy a koncepty marketingového strategického řízení, marketingovým holistickým konceptem a specifikami marketingu pro neziskové organizace. Praktická část se zaměřuje na identifikaci problémů v marketingovém oddělení AIESEC Praha prostřednictvím naturalistického pozorování, polostrukturovaných rozhovorů a analýzy elektronických zdrojů. SWOT analýza byla provedena k shrnutí zjištění výzkumu. Z výsledků výzkumu vyplývá, že některým setkáním chyběly jasně definované další kroky a cíle a že nedostatečné měření výsledků, nedostatečná míra vzdělaní, neúplná dokumentace a několik dalších problémů zpomalují činnost a rozvoj marketingového oddělení AIESEC Praha. Naopak organizační kultura byla zjištěna jako hlavní motivátor pro setrvání vorganizaci. Doporučení zahrnují spolupráci s organizací #HolkyZMarketingu, rozšíření a přechod na jinou platformu marketingové databáze a mentoringový program s absolventy AIESEC Praha.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses