Syndrom vyhoření a stress management v reklamním businessu - Okruhlanska, Iuliia; Legnerová, Kateřina, 1965-; Dohnalová, Marie, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem této diplomové práce je zjistit reálnou úroveň vyhoření na pozici Account manažer ve vybrané reklamní agentuře, zhodnocení aktuálně používaných metod stress managementu a nabídnout strategie zvládání stresu a zlepšení work-life balance s ohledem na specifika práce. Teoretická část diplomové práci je věnovaná klíčovým pojmům na zadané téma. Jsou rozebírané definice duševní hygieny, stres (jeho příčiny, druhy a metody zvládání), stresory, obzvlášť na pracovišti. Velká část je věnovaná i syndromu vyhoření, jeho průběhu, důvodům ke vzniku a znakům projevu. Poslední podkapitola je věnovaná konkrétní práci v reklamním businessu. Praktická část se věnuje kombinaci kvalitativních a kvantitativních metod. Pomocí polostrukturovaného rozhovoru s HR manažerkou je zjišťována současná úroveň zapojení metod stres managementu v běžné praxi a ohodnocení jejích vlivu na pracovní výkon a psychické zdraví Account manažerů. V rámci dotazníkového šetření se řeší úroveň vyhoření u vybraného výzkumného vzorku. Také se odhalují klíčové stresory na pracovišti a přístup k práci z pohledu prevence syndromu burnout.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses