Sestavení manažerské výsledovky u podniku zabývajícího se poradenskou činností. - Klem, Jakub (2023)
Předmětem bakalářské práce je sestavení manažerské výsledovky pro podnik poskytující služby v oblasti účetnictví, mezd a daní. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části, na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část se zabývá vztahem finančního a manažerského účetnictví, členěním nákladů, měřením zisku a členěním manažerských výsledovek. Praktická část se poté zaměřuje na představení společnosti a rozdělení výnosů a nákladů mezi jednotlivé druhy výkonů. Závěrem práce je sestavena manažerská výsledovka podniku.