Sběratelství umění : motivace českých sběratelek umění k nákupu uměleckých děl - Makovská, Aneta; Prokůpek, Marek, 1987-; Tyslová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce se zabývá tématem sběratelství umění a zaměřuje se na motivaci koupě uměleckých předmětů u českých sběratelek. Cílem práce je prozkoumat motivy, cíle, hodnoty a specifické rozhodovací procesy českých sběratelek umění při koupi uměleckých předmětů. Teoretická část se zabývá trhem s uměním, nabídkou a poptávkou a poskytuje definice základních pojmů jako je sběratelství, muzeum či galerie. Dále zkoumá ekonomické příležitosti žen v České republice a psychologické aspekty, které ovlivňují rozhodovací procesy koupě. Praktická část využívá metodiky kvalitativního výzkumu a polostrukturovaných rozhovorů. Dále praktická část představuje profily jednotlivých respondentek spolu s charakteristikami, motivacemi a cíli sbírky. Závěr této bakalářské práce prezentuje získané informace o motivech a cílech sběratelek umění v České republice.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses