Strategická analýza společnosti Stora Enso Wood Products Ždírec, s.r.o. - Kutílek, Roman; Mikan, Pavel, 1963-; Machek, Ondřej, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce je zaměřena na strategickou analýzu firmy Stora Enso Wood Products Ždírec, s.r.o., působící ve dřevozpracujícím odvětví. Firma v současné době prodává nejen stavební a konstrukční řeziva, ale také různé produkty z obnovitelných materiálů jako jsou například CLT panely, pelety atd. Hlavním cílem této práce je určení dobré krátkodobé strategie a poskytnutí doporučení pro výše uvedenou firmu. Tato práce se skládá ze dvou částí teoretické a praktické. V teoretické části jsou uvedeny jednotlivé teoretické podklady o strategické analýze a jejích jednotlivých složkách. Tyto podklady jsou dále využity v části praktické. Strategická analýza je složena z analýzy mikrookolí, makrookolí a vnitřních zdrojů. Součástí těchto celků jsou následující analýzy: PESTLE analýza, analýza odvětví, Porterův model pěti sil, VRIO analýza, finanční analýza a portfolio analýza. Na konci práce jsou všechny informace z analýz zkonsolidovány pomocí SWOT analýzy a převedeny na doporučení pro firmu.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses