Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh finanční strategie podniku ZEA Rychnovsko a.s. - Dzasokhova, Alexandra; Štamfestová, Petra, 1984-; Valenta, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Daná bakalářská práce se zabývá vyhodnocením finančního zdraví zemědělského podniku ZEA Rychnovsko a.s. za období 2017–2021 provedením finanční analýzy. Jejím cílem je na základě výstupů finanční analýzy zhodnotit hospodaření firmy a navrhnout doporučení pro zlepšení její současné ekonomické situace. Teoretická část se zaměřuje na vymezení pojmu finanční analýzy, definování její podstaty a jejích základních nástrojů a metod. Praktická část se věnuje aplikaci vybraných metod a nástrojů na základě dat z účetních závěrek společnosti za období 2017–2021. V rámci poměrové analýzy jsou výsledky podniku porovnávány s konkurencí a odvětvím. V závěru práce jsou shrnuty výstupy provedené finanční analýzy, vymezeny hlavní silné a slabé stránky podniku a také doporučeny návrhy pro odstranění nedostatků a vylepšení finančního zdraví ZEA Rychnovsko a.s.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses