Ocenění podniku Rodinný pivovar BERNARD a.s. - Brožová, Simona (2023)
Cílem této diplomové práce je nalezení tržní hodnoty podniku Rodinný pivovar BERNARD, a.s. pro účely hypotetického prodeje k datu 31. 12. 2021. Práce obsahuje strategickou analýzu podniku a relevantního trhu, finanční analýzu, analýzu a prognózu generátorů hodnoty, na jejichž základě byl sestaven finanční plán. Následovalo ocenění společnosti výnosovou metodou, přesněji metodou DCF APV. Jako podpůrná metoda byla použita metoda odvětvových multiplikátorů. Výsledkem této práce je intervalový odhad hodnoty oceňovaného podniku.