Ocenění podniku Rodinný pivovar BERNARD a.s. - Brožová, Simona; Šmídová, Radana, 1977-; Kubíček, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem této diplomové práce je nalezení tržní hodnoty podniku Rodinný pivovar BERNARD, a.s. pro účely hypotetického prodeje k datu 31. 12. 2021. Práce obsahuje strategickou analýzu podniku a relevantního trhu, finanční analýzu, analýzu a prognózu generátorů hodnoty, na jejichž základě byl sestaven finanční plán. Následovalo ocenění společnosti výnosovou metodou, přesněji metodou DCF APV. Jako podpůrná metoda byla použita metoda odvětvových multiplikátorů. Výsledkem této práce je intervalový odhad hodnoty oceňovaného podniku.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses