Hapiness management v ČR - Marešová, Cristina (2023)
Diplomová práce se zabývá zkoumáním konceptu Happiness managementu ve firmách působících v České republice. Happiness management je poměrně novým modelem řízení, který se pro jeho podstatné přínosy stává trendem v zahraničí a postupně začíná pronikat i do prostředí českých firem. Hlavním cílem práce je zjistit, jaká je zkušenost manažerů štěstí či jiných zaměstnanců, v jejichž náplni práce je péče o štěstí zaměstnanců, s modelem řízení Happiness managementu v prostředí firem sídlících v České republice. Dílčími cíli práce je analyzovat činnost manažerů štěstí, jejich vnímání pojmu štěstí vpráci a Happiness managementu a zjistit výhody, které koncept Happiness managementu přináší. Z důvodu, že manažeři štěstí zodpovídají za implementaci nástrojů zvyšující štěstí aduševní zdraví zaměstnanců, práce zároveň analyzuje, jakým způsobem a zda vůbec pečují o své vlastní psychické a fyzické zdraví.