Trh carsharingových společností v České republice - Polák, Tomáš (2023)
Cílem této diplomové práce je zjištění silných a slabých stránek odvětví sdílených vozidel v rámci trhu České republiky. Práce objasňuje přínosy a nevýhody plynoucí z tohoto dynamického odvětví skrze provedené analýzy a výzkumy. Tyto výzkumy jsou provedeny ve spolupráci s představiteli carsharingových společností, Magistrátu hlavního města Prahy a aktivními uživateli této služby. Obsahem práce je také seznámení se základními koncepty této služby a jejich implementací na zahraničních a tuzemském trhu. Na základě získaných poznatků a provedených analýz jsou vypracována doporučení, jež by tento trh mohly více zefektivnit.