Strategická analýza podniku Mixit, s.r.o. - Kořenek, David (2023)
Cílem této bakalářské práce je identifikace silných a slabých stránek podniku Mixit s.r.o. a odhalení příležitostí a hrozeb vycházejících z vnějšího okolí, a to pomocí metod strategické analýzy. Zjištění vycházející z této analýzy naznačí strategické postavení podniku mezi konkurenty. Práce se skládá z metodické a aplikační části. V metodické části jsou uvedeny metody sběru dat a popsány jednotlivé metody použité k analýze dat a sesbíraných informací. V aplikační části jsou pak tyto metody uplatněny k analýze podniku Mixit s.r.o. V úvodu je představen podnik, následuje část zkoumající vnější okolí podniku sestávající z analýzy makrookolí pomocí PESTLE analýzy a analýzy mikrookolí s využitím charakteristik odvětví, mapy strategických skupin a Porterova modelu pěti sil. Poté jsou identifikovány vnitřní zdroje, které jsou posuzovány za pomoci VRIO analýzy, finanční analýzy a portfolio analýzy. Celková syntéza zjištěných informací je vyhotovena v podobě SWOT analýzy, na kterou navazuje závěr.