Strategická analýza společnosti Meta Platforms - Schreiber, Marek (2023)
Cílem této bakalářské práce je využít metody strategické analýzy ke zhodnocení společnosti Meta Platforms a jejího postavení na trhu vzhledem ke konkurenci, identifikace silných a slabých stránek podniku, příležitostí a hrozeb. V teoretické části jsou popsány a vysvětleny dané analýzy, metody a jejich provedení. Praktická část se věnuje představení a provedení analýz makrookolí, mikrookolí a vnitřních zdrojů. Na konci práce je situace podniku zanalyzována pomocí SWOT analýzy a jsou zde také představena doporučení, která se zakládají na vyzkoumaných informacích z předchozích analýz. V závěru je uvedeno shrnutí zjištěných informací o společnosti a jejím tržním postavením.