Strategická analýza společnosti Meta Platforms - Schreiber, Marek; Dvořáček, Jiří, 1947-; Krause, Josef, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem této bakalářské práce je využít metody strategické analýzy ke zhodnocení společnosti Meta Platforms a jejího postavení na trhu vzhledem ke konkurenci, identifikace silných a slabých stránek podniku, příležitostí a hrozeb. V teoretické části jsou popsány a vysvětleny dané analýzy, metody a jejich provedení. Praktická část se věnuje představení a provedení analýz makrookolí, mikrookolí a vnitřních zdrojů. Na konci práce je situace podniku zanalyzována pomocí SWOT analýzy a jsou zde také představena doporučení, která se zakládají na vyzkoumaných informacích z předchozích analýz. V závěru je uvedeno shrnutí zjištěných informací o společnosti a jejím tržním postavením.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses