Twitter jako komunikační nástroj prezidentských kandidátů během prezidentských voleb v ČR v roce 2023 - Rychetská, Anna; Stříteský, Václav; Havelková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Hlavním cílem diplomové práce je zhodnocení komunikace prezidentských kandidátů na sociální síti Twitter v průběhu voleb prezidenta České republiky 2023. Teoretický základ definuje politický marketing i specifika politické komunikace na Twitteru. Praktická část nabízí tři výzkumné metody. Sekundární výzkum podrobuje kvantitativní obsahové analýze twitterové profily kandidátů. Primární výzkum lze rozdělit na dvě části. První, kvantitativní výzkum provedený formou dotazníkového šetření, přináší názory kvótního výběrového souboru 1 400 oprávněných voličů. Druhý, kvalitativní výzkum pracuje s primárními daty ze sedmi expertních rozhovorů s tvůrci komunikací Babiše, Nerudové a Pavla i zástupci twitterových názorových vůdců z řad novinářů a politických komentátorů. Výsledky práce konstatují pevnou roli Twitteru v komunikačním mixu kandidátů a jeho specifickou moc multiplikovat dosah sdělení mimo mateřskou síť do dalších médií. Závěr výzkumu přináší i doporučení a ideální recept na efektivní komunikaci na Twitteru v českém prostředí včetně témat či komunikačních stylů.
Vedoucí práce: Václav Stříteský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses