Strategická analýza podniku Hydraulics s.r.o. - Kutáček, Pavel (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou společnosti HYDRAULICS s.r.o., která v současné době zaujímá druhou pozici na českém trhu hydrauliky. Hlavním cílem této bakalářské práce je pomocí strategické analýzy zkoumat současný stav vybraného podniku, a to jak v konkurenčním prostředí, tak i současný stav vnitrofiremního prostředí. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část tvoří podklad pro celou práci a praktická část již následně využívá poznatky z teoretické části a aplikuje její metody. Mezi metody zvolené pro provedení analýzy patří PESTEL analýza, Porterův model pěti, VRIO analýza, finanční analýza, portfolio analýza, SWOT analýza a řada menších dílčích analýz, které doplňují či slouží jako podklad pro zmíněné metody. Z jednotlivých analýz vyšla řada hrozeb, příležitostí, silných a slabých stránek, které jsou následně propojeny, interpretovány a vzniklé výsledky jsou následně využity pro vznik řady doporučení. Práce bude přínosná pro management společnosti jako zdroj pro případnou úpravu jejich stávající strategie.