Strategická analýza podniku Hydraulics s.r.o. - Kutáček, Pavel; Hönig, Vladimír, 1982-; Procházka, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou společnosti HYDRAULICS s.r.o., která v současné době zaujímá druhou pozici na českém trhu hydrauliky. Hlavním cílem této bakalářské práce je pomocí strategické analýzy zkoumat současný stav vybraného podniku, a to jak v konkurenčním prostředí, tak i současný stav vnitrofiremního prostředí. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část tvoří podklad pro celou práci a praktická část již následně využívá poznatky z teoretické části a aplikuje její metody. Mezi metody zvolené pro provedení analýzy patří PESTEL analýza, Porterův model pěti, VRIO analýza, finanční analýza, portfolio analýza, SWOT analýza a řada menších dílčích analýz, které doplňují či slouží jako podklad pro zmíněné metody. Z jednotlivých analýz vyšla řada hrozeb, příležitostí, silných a slabých stránek, které jsou následně propojeny, interpretovány a vzniklé výsledky jsou následně využity pro vznik řady doporučení. Práce bude přínosná pro management společnosti jako zdroj pro případnou úpravu jejich stávající strategie.
Vedoucí práce: Vladimír Hönig
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses