Finanční analýza společnost HOCHTIEF CZ a. s. - Medek, Dominik (2023)
Tato práce je vytvořena za účelem provedení finanční analýzy stavební společnosti Hochtief CZ a.s., díky které společnost získá cenný obraz finančního zdraví a zlepší řízení výkonnosti podniku. Tato práce je rozdělena na dvě části. Část teoretickou a část praktickou. V teoretické části je představena společnost Hochtief CZ a.s. a její hlavní konkurenti, podrobně vysvětleny jednotlivé pojmy a metody důležité pro tuto práci. Praktická část je věnována jednotlivým analýzám a metodám, pomocí nichž zjistíme finanční stav a konkurenceschopnost společnosti.