Smart Cities – příležitosti pro firmy - Hasanbegović, Lejla; Kislingerová, Eva, 1950-; Wanner, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Účelem této diplomové práce je zjistit, jak lze uchopit koncept Water Smart City v hlavním městě Praze. Cílem je zjistit, jak koncept Water Smart City může přispět k rozvoji podnikatelského prostředí v hlavním městě Praze a zda je možné hledat inspiraci i v zahraničí. Celková práce je rozdělena na dvě části, na část teoretickou a praktickou. Teoretická část se věnuje základním pojmům týkajícím se konceptu Smart City a dále se soustředí na vodní hospodářství v tomto konceptu. Praktická část se věnuje analýze vodního hospodářství v Praze, zahraničním příkladům Water Smart City a pražským a evropským strategiím věnujícím se tématům chytrého a udržitelného hospodaření s vodou. Poté byla provedena analýza příležitostí pro podniky na základně předchozích poznatků. Příležitosti byly rozděleny do čtyř částí: technologie na šetrné zacházení s vodou, zachycování dešťové vody, recyklace vody a vodní hospodářství v Praze. V závěru je vyhodnocení dané práce.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses