Ocenění podniku SORAL & HANZLIK Medical s.r.o. - Haiblík, Adam; Šmídová, Radana, 1977-; Dulák, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Záměr diplomové práce je ocenit zdravotnickou společnost SORAL & HANZLIK Medical, spol. s r.o. k 1.4.2022, z důvodu potencionální akvizice větším subjektem. Cílem diplomové práce je určit tržní hodnotové rozpětí pro nalezení vhodné nabídkové ceny ze strany kupujícího s ohledem na synergické efekty. V první části práce je stanoven metodologický postup pro ocenění synergických efektů a vymezení strategických záměrů kupující stranou. V další části je podrobně oceněn podnik bez zahrnutí efektu možné synergie. Dále je metodologický postup synergii zanesen do konkrétních propočtů a určen vliv na generátory hodnoty v oceňovacím modelu. V závěru práce je shrnutí výsledných ocenění a zobrazen vliv synergie. Diplomová práce rozebírá problematiku ocenění podniku ve zdravotnickém sektoru a vyčíslení synergických efektů, které mají zásadní vliv na rozhodnutí akvizitora o koupi podniku.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses