Financování a účtování nadací a nadačních fondů - Cagaňová, Vanesa; Mašek, Jakub; Pláničková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem práce je objasnění financování nadací a nadačních fondů a ozřejmění způsobů účtování a vykazování poskytnutých nadačních příspěvků. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část se zabývá vysvětlením základních pojmů využívaných ve spojení s nadacemi a nadačními fondy, popisem způsobů účtování a vykazování poskytnutých nadačních příspěvků s uvedením příkladů z praxe a charakteristikou základních možností financování činnosti daných neziskových organizací. Praktická část ukazuje, jak se nadace a nadační fondy vypořádávají s problematikou získávání finančních zdrojů, a jak v účetnictví zpracovávají poskytnuté nadační příspěvky.
Vedoucí práce: Jakub Mašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses