Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje Gala a.s. - Kubová, Hana; Marek, Petr; Menzl, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem této bakalářské práce je posouzení finančního zdraví společnosti Gala a.s. s ohledem na její silné a slabé stránky a určení prognózy jejího budoucího vývoje. Pro naplnění cíle je využita finanční analýza společnosti Gala a.s. pro roky 2016-2021. Provedena je horizontální a vertikální analýza rozvahy a výkazu zisku a ztráty. Dále je společnost porovnávána s jejími konkurenty na základě poměrových ukazatelů finanční analýzy a modelu pro predikci finanční tísně. Poslední část představuje samotný odhad scénáře společnosti v budoucnu. Vstupní data pro provedení analýzy jsou čerpána z veřejně dostupných účetních závěrek a výročních zpráv společností.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses