Řízení lidských zdrojů v prostředí rodinné firmy - Vávra, Jan (2023)
Zaměřením bakalářské práce je analýza problematiky řízení lidských zdrojů v prostředí rodinné firmy, která zaměstnanci v počátečním stavu nedisponuje. Hlavním cílem bakalářské práce je navržení základního systému řízení lidských zdrojů pro analyzovanou rodinnou firmu. K naplnění hlavního cíle je využito tří dílčích cílů. Prvním dílčím cílem je poznání motivace zakladatelů firmy k současnému stavu, druhým dílčím cílem je identifikace vhodného segmentu potenciálních zaměstnanců. Třetím dílčím cílem je poznání preferencí tohoto segmentu na pracovním trhu. Bakalářská práce je strukturovaná na část teoretickou a praktickou. Teoretická část zahrnuje průzkum odborné literatury a formulace základních teoretických východisek. Praktická část obsahuje polostrukturované rozhovory se zakladateli firmy, dotazníkové šetření a formulaci doporučení. Přínosem bakalářské práce je využitelnost v praxi analyzovanou firmou, práce je zároveň relevantní pro rodinné firmy uvažující nad zavedením systému řízení lidských zdrojů.