Řízení lidských zdrojů v prostředí rodinné firmy - Vávra, Jan; Palíšková, Marcela, 1961-; Šmíd, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Zaměřením bakalářské práce je analýza problematiky řízení lidských zdrojů v prostředí rodinné firmy, která zaměstnanci v počátečním stavu nedisponuje. Hlavním cílem bakalářské práce je navržení základního systému řízení lidských zdrojů pro analyzovanou rodinnou firmu. K naplnění hlavního cíle je využito tří dílčích cílů. Prvním dílčím cílem je poznání motivace zakladatelů firmy k současnému stavu, druhým dílčím cílem je identifikace vhodného segmentu potenciálních zaměstnanců. Třetím dílčím cílem je poznání preferencí tohoto segmentu na pracovním trhu. Bakalářská práce je strukturovaná na část teoretickou a praktickou. Teoretická část zahrnuje průzkum odborné literatury a formulace základních teoretických východisek. Praktická část obsahuje polostrukturované rozhovory se zakladateli firmy, dotazníkové šetření a formulaci doporučení. Přínosem bakalářské práce je využitelnost v praxi analyzovanou firmou, práce je zároveň relevantní pro rodinné firmy uvažující nad zavedením systému řízení lidských zdrojů.
Vedoucí práce: Marcela Palíšková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses