Motivace a její vliv na pracovní výkon a spokojenost zaměstnanců - Kopyt, Milana (2023)
V dnešní době je pracovní motivace obzvlášť důležitá, jelikož má vliv na výkonnost a spokojenost zaměstnanců. Investice do motivace zaměstnanců se tak stává strategickým krokem pro dlouhodobý úspěch a udržitelnost organizací. Cílem této bakalářské práce je prozkoumat význam motivace a její vliv na pracovní výkon a spokojenost zaměstnanců ve firemním prostředí. Práce se zaměřuje na zkoumání různých teoretických přístupů a typů motivace. Následně budou popsány faktory ovlivňující motivaci a jejich vliv na spokojenost a pracovní výkon. Empirická část práce je zaměřena na sběr a analýzu dat prostřednictvím hloubkových strukturovaných rozhovorů provedených v rámci vybrané společnosti. Výsledky této studie poskytnou vhled do vztahu mezi motivací, pracovním výkonem a spokojeností zaměstnanců a přispějí k lepšímu porozumění této problematiky v organizačním kontextu.