Ocenění rezidenční nemovitosti a vývoje trhu - Kutěj, Jan (2023)
Předkládaná diplomová práce se zabývá komplexním oceněním nemovité věci. Dává si za cíl k určitému datu ocenit rodinný dům v Praze, a to jak administrativním, tak i tržním způsobem. Výsledné hodnoty jsou posléze zhodnoceny a porovnány. V závěrečné části práce je krátce zhodnocen realitní trh, přičemž je predikováno jeho další směřování. Práce je klasickým způsobem rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části jsou popsány vybrané použité termíny, oceňovací metody, ale i historie oceňování nemovitostí v České republice. V praktické části práce je nemovitá věc identifikována, popsána a následně je oceněna několika vybranými způsoby ocenění, přičemž v poslední části je následována stručným popisem realitního trhu s následnou predikcí vývoje.