Ocenění rezidenční nemovitosti a vývoje trhu - Kutěj, Jan; Smrčka, Luboš; Kuděj, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Předkládaná diplomová práce se zabývá komplexním oceněním nemovité věci. Dává si za cíl k určitému datu ocenit rodinný dům v Praze, a to jak administrativním, tak i tržním způsobem. Výsledné hodnoty jsou posléze zhodnoceny a porovnány. V závěrečné části práce je krátce zhodnocen realitní trh, přičemž je predikováno jeho další směřování. Práce je klasickým způsobem rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části jsou popsány vybrané použité termíny, oceňovací metody, ale i historie oceňování nemovitostí v České republice. V praktické části práce je nemovitá věc identifikována, popsána a následně je oceněna několika vybranými způsoby ocenění, přičemž v poslední části je následována stručným popisem realitního trhu s následnou predikcí vývoje.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses