Strategická analýza společnosti NeusLab - Rupasova, Alisa; Heřman, Jan; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou společnosti NeusLab. Daná firma působí na trhu vzdělávání dětí v oblasti robotiky a programování. Cílem práce je provést její strategickou analýzu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se skládá z popisu metod, které jsou následně aplikovány v praktické části. V této práci je provedena analýza vnitřního a vnějšího prostředí firmy. Pro analýzu vnějšího prostředí firmy jsou použity PESTEL analýza, analýza konkurence společnosti, mapa konkurenčních skupin a Porterova analýza pěti sil. Jako metody hodnocení vnitřních zdrojů a schopností firmy jsou zvoleny VRIO analýza, portfolio analýza a finanční analýza. SWOT analýza slouží k přehlednému stanovení a zhodnocení vnějších a vnitřních podmínek vztahujících se k firmě. Na základě těchto analýz jsou navržena strategická doporučení pro vrcholový management podniku.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses