Tvorba produktu v cestovním ruchu a ochrana kulturního dědictví na příkladu českého granátového šperku na Královské cestě - Antalová, Michaela; Tyslová, Irena; Černá, Jitka, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce se věnuje problematice vztahu produktu vytvořeného v cestovním ruchu a ochranou kulturního dědictví. Práce si vzala za příklad český granátový šperk, na kterém bylo cíl zkoumat, zdali je možné v tomto vztahu nalézt soulad anebo jestli komodifikace nehmotného kulturního dědictví muže způsobit konflikt. Teoretická část práce je zaměřena na jednotlivá témata, která s cestovním ruchem souvisí a věnuje se i popisu českého šperku z pohledu umělecko-historického kontextu. Praktická část zkoumá konkrétní situace a na základě výsledku, kdy soulad tohoto vztahu stoji na jednom klíčovém aktéru, formuluje kroky k zajištění jeho udržitelnosti.
Vedoucí práce: Irena Děkanovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses