Měnové deriváty a jejich použití - Böhm, Miroslav; Málek, Jiří, 1953-; Janda, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce má za cíl vysvětlit čtenářovi měnové deriváty a jejich stále se rozšiřující využití ve světě financí. V první kapitole je popsán devizový trh, jakožto prostředí, kde jsou měnové deriváty obchodovány. V druhé kapitole je vysvětleno kursové riziko a jednotlivé typy devizových expozicí, ve kterých se subjekty ohroženy kursovým rizikem mohou nacházet. V třetí kapitole a následných podkapitolách jsou popsány hlavní typy měnových derivátů. Tato bakalářská práce je primárně zaměřena na teorii vycházející jak z českých, tak i amerických literárních publikací. Má za cíl předat čtenářovi to nejdůležitější o každém z derivátů. Obsahem jsou jak základní teoretické koncepty, tak i pokročilejší témata (např. podkapitola 3.3.2.6). Práce je zakončena praktickou částí, kde se nacházejí příklady zobrazující možná využití jednotlivých měnových derivátů.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses