Zhodnocení finančního zdraví společnosti Philip Morris ČR a.s - Alekha, Iana; Ligocká, Marie; Koľveková, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit finanční situaci společnosti Philip Morris ČR, a.s. s využitím dostupných účetních výkazů za roky 2017–2021. V teoretické části práce je zdůrazněn účel finanční analýzy, zdrojové informace, vybrané metody finanční analýzy a bankrotní a bonitní modely. V praktické části práce jsou aplikovány metody finanční analýzy a vypočítány bankrotní a bonitní modely představené v teoretické části. V praktické části jsou diskutovány dosažené výsledky, a to také ve srovnání s konkurentem. V závěru bakalářské práce je zhodnoceno finanční zdraví společnosti Philip Morris ČR, a.s., jsou zdůrazněny silné stránky společnosti, případně jsou definovaná doporučení pro zlepšení problémových oblastí.
Vedoucí práce: Marie Ligocká
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses