Zhodnocení finančního zdraví společnosti Madeta a. s. - Nikolaeva, Anastasiia; Ligocká, Marie; Nečadová, Marta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem zpracování této bakalářské práce je posoudit finanční zdraví společnosti Madeta a.s. v letech 2017-2021 s využitím dat získaných z výročních zpráv společnosti. Praktická část práce se věnuje výpočtu jednotlivých finančních ukazatelů a jejich následnému porovnání s průměrem odvětví CZ-NACE 10.5 (Výroba mléčných výrobků), ve kterém společnost působí. Dále je zde provedeno hodnocení finančního zdraví společnosti pomocí bankrotního a bonitního modelů. V závěru práce jsou shrnuty silné a slabé stánky společnosti, které byly zjištěny v praktické části a na základě toho jsou nabídnuta doporučení ke zlepšení problémových oblastí.
Vedoucí práce: Marie Ligocká
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses