Pozice značky Gervais v myslích mileniálů - Doanová, Thu Thuy (2023)
Diplomová práce věnuje pozornost značce XYZ, jejíž primární cílovou skupinu tvoří aktivní lidé ve věku 45-60 let, tj. generace X, a v budoucnu je nahradí nynější generace Y neboli mileniálové. Cílem diplomové práce je zjistit, jaká je pozice značky XYZ v myslích mileniálů. Práce se tak rozděluje na dvě části, a to teoretickou a praktickou část. Teoretická se za pomoci odborné literatury zabývá definováním a popsáním pojmů týkajících se oblasti značky, marketingové strategie a marketingového mixu, spotřební chování spotřebitelů, vymezení generací X a Y. Praktická část čerpá jak ze sekundárního výzkumu, tak i z primárního výzkumu. První část praktické části se nejprve zaměřuje na analýzu trhu sýru v ČR, obsahem druhé části je popis současné marketingové strategie a marketingového mixu značky XYZ. Třetí část praktického dílu již čerpá z primárního výzkumu v podobě dotazníkového šetření, které zkoumá povědomí o značce, její image a vnímání marketingových aktivit dané značky v myslích mileniálů. V závěru práce je navržena upravená marketingová strategie a marketingový mix přizpůsobený nové cílové skupině.