Ekonomická výkonnost a úroveň blahobytu zemí V4 po globálních krizích - Salajka, Daniel (2023)
Tato práce je zaměřena na ekonomickou výkonnost zemí V4 od roku 2008, kdy vypukla finanční krize, do roku 2021. Pozornost je zde věnována převážně HDP a HND jakožto alternativnímu ukazateli. V rámci blahobytu těchto států je zde zmíněn a podrobněji popsán Human Development Index (HDI), který se skládá z indexů předpokládané délky života, vzdělání a HNP.