Paneurópsky dôchodkový osobný produkt - Baniková, Kristína; Poul, Ondřej; Vyletelka, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práca sa zameriava na analýzu paneurópskeho dôchodkového osobného produktu (PEPP), ktorý bol zavedený formou nariadenia v rámci celej Európskej únii v roku 2019. Práca je rozdelená na tri časti. V prvej kapitole je charakterizovaný súčasný systém financovania dôchodkov v Českej republike. Druhá kapitola sa sústredí priamo na paneurópsky dôchodkový osobný produkt, jeho cieľ, dôvod zavedenia a prípadné výhody/nevýhody. V tejto kapitole zároveň nájdeme praktickú ukážku porovnania nákladovosti PEPP a účastníckych fondov. Posledná tretia kapitola analyzuje produkt PEPP v krajinách, ktoré ho momentálne poskytujú. Práca môže priblížiť tento produkt v rámci Českej republiky, keďže po štyroch rokoch od vydania nariadenia pretrváva byť neznámym a málo využívaným pojmom, ktorý by mohol pomôcť vyriešiť i zhoršujúci sa demografický vývoj.
Vedoucí práce: Ondřej Poul
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses