Oceňování a odpisování dlouhodobých aktiv - Rúfusová, Diana (2023)
Bakalářská práce se zabývá oceňováním a odpisováním dlouhodobých aktiv. Cílem práce je analyzovat metody oceňování a odpisování v jednotlivých subsystémech účetnictví a následně je znázornit na praktických příkladech. V teoretické části jsou popsané charakteristické znaky jednotlivých metod oceňování a odpisování dlouhodobého majetku. Dále jsou popsané rozdíly mezi finančním a manažerským účetnictvím, stejně tak i rozdíly mezi českými a mezinárodními účetními standardy. V praktické části jsou znázorněny popsané metody a vyvozené obecné závěry.