Oceňování a odpisování dlouhodobých aktiv - Rúfusová, Diana; Šoljaková, Libuše; Fibírová, Jana, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce se zabývá oceňováním a odpisováním dlouhodobých aktiv. Cílem práce je analyzovat metody oceňování a odpisování v jednotlivých subsystémech účetnictví a následně je znázornit na praktických příkladech. V teoretické části jsou popsané charakteristické znaky jednotlivých metod oceňování a odpisování dlouhodobého majetku. Dále jsou popsané rozdíly mezi finančním a manažerským účetnictvím, stejně tak i rozdíly mezi českými a mezinárodními účetními standardy. V praktické části jsou znázorněny popsané metody a vyvozené obecné závěry.
Vedoucí práce: Libuše Šoljaková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses