Zaměstnanecké benefity ve vybrané firmě a jejich atraktivita na trhu práce - Šimonová, Lenka (2023)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit současný stav zaměstnaneckých benefitů ve vybrané společnosti a navrhnout možné oblasti pro zlepšení. Práce je strukturována do dvou hlavních částí: teoretické a praktické. Teoretická část poskytuje ucelený přehled relevantní literatury zabývající se motivací, spokojeností, odměňováním zaměstnanců a zejména zaměstnaneckými benefity. Tyto poznatky jsou doplněny o aktuální zdroje, s důrazem na benefity poskytované v České republice. V praktické části práce je představena konkrétní společnost a podrobně popsány benefity, které v současnosti poskytuje. Pro zhodnocení atraktivity těchto benefitů, spokojenosti zaměstnanců s nimi a identifikaci oblastí ke zlepšení bylo mezi zaměstnanci provedeno dotazníkové šetření. Výsledky tohoto šetření slouží jako základ pro odhalení nedostatků a formulaci doporučení pro zlepšení nabídky zaměstnaneckých benefitů.