Ocenění společnosti Sportisimo s.r.o. a analýza vlivu nového managementu na tvorbu hodnoty - Rejchrt, Matyáš (2023)
Práce se primárně zabývá stanovením tržní hodnoty společnosti Sportisimo s.r.o. k 1.4.2022. Sekundárním cílem práce je zhodnocení vlivu managementu na tvorbu hodnoty. Práce je rozdělena do několika hlavních částí, první část se zabývá použitými metodami a popisem podniku. Další části jsou již prakticky zaměřené na zvolený podnik a obsahují finanční analýzu, analýzu vlivu managementu na tvorbu hodnoty, strategickou analýzu, generátory hodnoty, finanční plán a samotné ocenění. Finální ocenění společnosti je provedeno metodou DCF entity, jako podpůrná metoda je zvolena metoda srovnatelných podniků. V rámci sekundárního cíle byly podrobněji zkoumány dva vybrané generátory hodnoty, a to tržby a provozní zisková marže, kdy byl blíže analyzován jejich minulý vývoj a vliv managementu na vývoj těchto generátorů.