Komparace vykazování a oceňování dluhopisů podle ČÚS a IFRS - Venclík, Jakub; Šrámková, Alice; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce se zabývá vykazováním a oceňováním dluhopisů podle Českých účetních standardů a podle Mezinárodních standardů finančního výkaznictví. Jejím cílem je čtenáře seznámit s oběma systémy účetnictví, porovnat jejich rozdílné metody užívané za účelem ocenění dluhopisů a zanalyzovat jejich dopad na výkazy účetní závěrky. První část této práce je věnována teoretickým poznatkům relevantním pro její zadání. Praktická část je rozdělena do dvou kapitol, které pomocí praktických příkladů zkoumají metody účtování, oceňování a následně vykazování obou systémů, s důrazem na komparaci rozdílných postupů a jejich dopadu na položky účetních výkazů.
Vedoucí práce: Alice Šrámková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses