Efektivnost a účinnost obchodní firmy na základě zpracování manažerské výsledovky - Vlčková, Veronika (2023)
Předmětem této bakalářské práce je zhodnocení ekonomické efektivnosti a účinnosti obchodní firmy na základě návrhu vhodného členění nákladů a následného sestavení manažerské výsledovky. Bakalářské práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou definovány pojmy náklady a jejich členění, výnosy, efektivnost, účinnost, měření zisku a členění manažerských výsledovek. V praktické části je představená sledovaná obchodní firma, popis účetních zásad a stávajícího členění nákladů. Následně je navrženo nové členění nákladů, manažerská výsledovka a na závěr je proveden výpočet ekonomické efektivnosti a účinnosti.