Řízení lidských zdrojů v dobrovolnickém centru Adra v Ostravě z hlediska zaměstnanců a dobrovolníků. - Sádecká, Kateřina (2023)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu řízení lidských zdrojů v neziskovém sektoru, konkrétně v dobrovolnickém centru ADRA v Ostravě. Cílem této práce je popsat, jak vybraná organizace vnímá řízení lidských zdrojů z pohledu různých zainteresovaných skupin - ředitelky, zaměstnanců a dobrovolníků. Teoretická část práce vymezuje základní pojmy a postupy, které souvisí s řízením lidských zdrojů a také popisuje specifika řízení lidských zdrojů v neziskovém sektoru. Praktická část obsahuje charakteristiku dobrovolnického centra ADRA v Ostravě a výsledky rozhovorů s ředitelkou, zaměstnancem a dobrovolníkem tohoto centra. Práce slouží k získání přehledu o řízení lidských zdrojů ve vybrané neziskové organizaci a může sloužit jako zdroj informací pro řízení lidských zdrojů v neziskových organizacích.