Využití kulturního dědictví a kulturní infrastruktury ve vybraném regionu , případová studie pro zlínský mikroregion. - Pešatová, Ema (2023)
Bakalářská práce se zabývá vývojem a změnami kulturních a vzdělávacích aktivit obyvatelstva mikroregionu Zlín. Popisuje problematiku vývoje kulturní infrastruktury od konce 19. století ve vazbě na socio-ekonomický rozvoj území, identifikuje souvztažnost mezi nárůstem kulturní infrastruktury a vzdělávací soustavy. Pomocí kvalitativního výzkumu formou řízených rozhovorů s aktéry vzdělávací soustavy, kulturní infrastruktury, veřejné správy a se stakeholdery, definuje bariéry využívání aktuální kulturní infrastruktury.